ELECTROMECANICA PLOIESTI

Impreuna pentru binele tau


                     
 1. Incheierea sezonului 2010 de Combatere a Caderilor de Grindina in Unitatea Pilot Prahova


      La 30 Septembrie s-au incheiat operatiunile de protectie impotriva grindinei din anul 2010. S.C. Electromecanica Ploiesti S.A. a actionat ca Operator Licentiat, operand din 6 Puncte de Lansare de pe teritoriul judetului. Intre 15 mai si 30 septembrie au fost utilizate 558 de rachete, asigurand protejarea unui teritoriu de 105.000 ha.

 

                            2. Participarea la BSDA-2010


     In perioada 13-15 aprilie 2010 S.C. Electromecanica Ploiesti S.A. a participat la expozitia deja traditionala de tehnica si echipamente destinate sistemului de aparare, siguranta si ordine publica de la Baneasa.

  

  3. Testarea prin tragere reala a rachetei STAR-80L in configuratie completa


     In perioada mai 2010 a fost testata prin tragere sol-sol racheta dirijata prin laser pentru aplicatii tactice usoare STAR-80L. Proiectul, reprezentand o colaborare intre S.C. Electromecanica Ploiesti S.A. si ELBIT Israel, a confirmat in teren printr-o comportare buna, permitand trecerea in faza urmatoare de dezvoltare. In cadrul testului a fost lovita o tinta-tanc reala la distanta de cca. 4km.

  


  4. Participarea unei lucrari din proiectul SMCI - Sistem Mobil pentru Combaterea Incendiilor la Conferinta WSEAS de la Faro - Portugalia


      In luna noiembrie 2010, dr. ing. Cristina MIHAILESCU a sustinut lucrarea stiintifica cu titlul ,,A Mathematical Model for the Fire-extinguishing Rocket Flight in a Turbulent Atmosphereā€¯ in cadrul conferintei WSEAS care s-a desfasurat la Faro in Portugalia. Lucrarea este derivata din cadrul cercetarilor derulate pe Contractul de Cercetare nr.?32-103/01.10.2008? coordonat de conf. dr. ing. Teodor Viorel CHELARU din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.